Home Singles PALES – 1518

PALES – 1518

by Bart Verlent

Pales is een vijfkoppige band uit het Franse Strasbourg en brengt naar eigen zeggen “no wave” ofwel een combinatie van industrial, noise, rock en techno. Na hun debuutep In Our Hands? uit 2022, waar voornamelijk postpunk op terug te vinden was, krijgen we nu een nieuwe stevige dancetrack.

© Kévin Besse

De postpunk van de debuutep heeft op 1518 een hevige evolutie ondergaan. Het nummer gaat over de danskoorts die in juli 1518 in Strasbourg uitbrak. Dans als enige uitlaatklep voor bezeten en geteisterde lichamen. Het lijkt de eerst rave wel geweest te zijn volgens Pales en daar hebben ze nu de perfecte soundtrack voor gemaakt. De gitaren zetten de monotone beats kracht bij en Célia zingt op een vrij coole manier.

Pales blijft evolueren en dat levert zijn vruchten af met deze zalige song. We zijn er zeker van dat dit nummer live nog een stevige postpunk vibe zal krijgen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More