Home Singles PALACE – How Far We’ve Come

PALACE – How Far We’ve Come

by Hans Verhoeven

Het is goed om af en toe eens naar het verleden terug te kijken. Foto’s. Hoe dik of dun je was, daarop. Of jong. Alleszins jonger dan nu.

En te luisteren naar dingen uit dat verleden. Zo hebben de jongens van Palace (Londens, maar dat hoor je niet) hun platenkast afgestoft om daarin op Harvest van Neil Young (1972) te stoten. Waarom weten wij dat?

Omdat How Far We’ve Come zo op Harvest had kunnen staan. Want zanger Leo Wyndham klinkt hier als een treurwilg in de herfst, behoudt altijd zijn bladeren, doet dapper door maar dekt zich nu al in voor komende winters. Nee, dit nodigt niet uit tot een doorgedreven polonaise. Zweetoksels! De horror!

Dit is een ingetogen herfst in de lente, en het is goed om dit te horen nu iedereen zich aan het insmeren is. Want het zal, het kan niet anders, zomer worden en in dat seizoen komt hun volgende ep uit. Even tellen, hebben we vingers genoeg? Ja! Het is hun tiende.

Koester Palace. Je zal hen niet ontmoeten op een strand. Ons ook niet. Dat schept een band.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More