Home Singles PACMADAM – Pakmadam (Eigen Beheer)

PACMADAM – Pakmadam (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Izegem zal voor eeuwig verbonden blijven aan ’t Hof Van Commerce maar blijkbaar zit er nog muzikaal talent in deze West-Vlaamse stad. Pacmadam bijvoorbeeld, producent van het levenslied zoals het zou moeten klinken. Naar eigen zeggen is hun muziek retestrak en gemarineerd in gesynthesizer van eerste persing. En net zoals hun stadgenoten van ’t Hof zingen ze in het West-Vlaams.

(c) Pacmadam

Pacmadam bestaat pas sinds vorig jaar maar de meeste bandleden hebben vroeger gespeeld bij Amour Fou! Pakmadam is hun debuutsingle en zou gaan over mensen die hun lief bedriegen en ermee weg geraken. Je moet het dialect dan wel kunnen verstaan want voor de gewone sterveling zijn de meeste woorden onverstaanbaar. Muzikaal maken ze vrolijke funky pop met een ferme knipoog naar de jaren 80.

De synthesizerintro klinkt vrij gedateerd maar voor de rest zijn we wel mee met deze fijne band. Als we eerlijk zijn begrijpen we enkel het refrein, maar who cares. Pacmadam laat de jaren 80 herleven en dat dan nog in het Izegems.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More