Home Belgisch OTSAMO – What’s It Like?

OTSAMO – What’s It Like?

by Ann Cnockaert

Voor liefhebbers van de natuur is de berg Otsamo in Lapland wellicht geen onbekende naam. De berg staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en is een geliefde bestemming onder wandelaars. Otsamo is ook een Belgische band. Sascha Heims is er het creatieve brein achter en wordt bijgestaan door Tuur Geldhof op bas en Natan Goessens achter de drums. Samen vormen ze een trio dat zich toelegt op alternatieve indiepop.

© Michel Goessens

Nadat ze een reeks zomerse optredens achter de rug hadden in 2022, trokken ze tijdens de herfst naar de Bijlokestudio in Gent. Daar werkten ze aan hun debuutep Bedtime Stories, die gepland staat voor begin september. Voor de bijzondere gelegenheid voegden ze wat extra magie toe aan hun line-up: Wodan Onkelinx op de toetsen en de betoverende stemmen van Astrid Dhoore en Chiqui Mellaerts als achtergrondzangeressen.
Na de release van Little Green Car brengen ze What’s It Like? uit als tweede en laatste single voor de lancering van de ep.

What’s It Like? is een nummer met een diepe, duistere en introspectieve sfeer. Het verkent thema’s zoals een gevoel van verlorenheid en isolatie, en de moeite om verbinding te maken met anderen. De tekst schildert een aangrijpend portret van een persoon die naarstig op zoek is naar een diepere connectie, maar beseft dat diens emotionele reserves allang uitgeput zijn.

Als een gevangene van zijn eigen gedachten, voelt hij zich opgesloten in zijn eigen geest en vraagt hij zich af hoe het zou zijn om niet alleen te zijn. Het nummer begint met een atmosferische, duistere en mysterieuze toon, om vervolgens uit te barsten in een opwindende climax met krachtige gitaarpartijen, stevige drumfills en zelfs een Wurlitzer solo.

Naar het einde van het nummer, neemt zanger en gitarist Sascha het voortouw met een emotionele solosessie waarin hij zijn laatste woorden met passie uitroept.

Het bijna 5 minuten durende nummer neemt je mee op een muzikale reis die varieert van rustige overpeinzingen tot een krachtig en bevrijdend hoogtepunt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More