Home Singles OSCAR AND THE WOLF – Dancing Machine (PIAS)

OSCAR AND THE WOLF – Dancing Machine (PIAS)

by Stefan Laforce

Eén seconde kost het om te weten dat dit een nummer is van Oscar And The Wolf: hun kenmerk staat diep in de sound gestanst. 

Vanaf de eerste luisterbeurt grijpt de single je. Bij eerdere recente releases was dat (bij ons toch) niet zo het geval, die werkten pas eens ze enkele keren je trommelvlies hadden beroerd.

Dancing Machine is meeslepender, wordt weldra gesmaakt op je radio of beter, het zomerse festival. Oscar laat zijn Wolf uit op onder andere Pukkelpop, op zondag 21 augustus. Gitaartje, noisy snare, ritme net over de 100 bpm, zoals het België betaamt. We hebben in de 80’s al op zulk tempo gefeest, een beproefd recept.

We vinden Dancing Machine niet terug op het album The Shimmer, van 2021. Dit is namelijk de eerste release van de nieuwe Afterglow ep, die op 10 juni verschijnt. Een verzameling persoonlijke songs, die in Max Colombie zijn hoofd bleven zinderen en het eerdere album niet hebben gehaald. En wel met een reden.

De teksten en artwork zijn wat intiemer dan we gewend zijn. Alsof je je mobiele telefoon aan iemand geeft én je toegangscode. Meer nog, die inkijk mag je letterlijk nemen. De man die de visuals van de ep voor zijn rekening nam, kreeg die toegangscode. Een paar termen voor je nieuwsgierigheid alvast te prikkelen? Een strand, goudkleurige zonsondergangen, een gebroken hart… En een herstelde ziel.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More