Home Singles OPROER – So Fly

OPROER – So Fly

by Nel Mertens

Een band met een plan. Het plan om gedurende negen maanden maandelijks een nieuwe track uit te brengen, heeft Oproer deze maand bij nummer acht gebracht. Ze vergelijken zichzelf met met een rammelende maar onverantwoord hete verwarmingsketel die ons door mekaar schudt en bij het nekvel grijpt zonder aan warmte te verliezen.

Iedere maand opnieuw slaagden ze er in om de verrassing als hun handelsmerk om te zetten in een ander geluid. Zo experimenteren ze ook in hun nieuwe single So Fly  en slaan al de genres met kracht en lef door mekaar tot een nieuw klinkend muzikaal kunstwerk. Een dromerige sound loopt open en stort meteen in mekaar in een somber melancholische monoloog, die in een bijna mechanisch triptropkader de eenzaamheid zelf vertegenwoordigt. In één tel weet Oproer dit elegant om te buigen naar een poppy refrein met glansrijke elektronica, geolied snaarwerk en een catchy ritme. Een meeslepende indierocksound die parelend fris eindigt. So Fly is die track waarvan je de knappe melancholische aanvang dreigt te vergeten onder de oplopende energie die volgt!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More