Home Singles OOOTOKO – Elvas

OOOTOKO – Elvas

by Ann Cnockaert

De mysterieuze groep OOOTOKO, bestaande uit 19 muzikanten uit zowel de Belgische als internationale muziekscene, heeft hun debuutsingle Elvas onthuld.

Het buitengewone collectief, opgericht door violist Damien Chierici, doorbreekt conventionele muzikale grenzen om een innovatieve en meeslepende geluidservaring te creëren.

De band bestaat uit een diverse groep muzikanten, waaronder koperblazers Antoine Dawans, Nicolas Villers en Clément Dechambre, indiefolkzanger Dan San, en klassieke musici van gerenommeerde instellingen zoals de Opera Royal de Wallonie, CNSM de Lyon en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. De ritmesectie wordt verzorgd door Olivier Cox op drums, Bernard Thoorens op bas en gitarist Jean-Paul Kasprzyk.

Daarnaast voegen toetsenisten Quentin Nguyen en Louan Kempenaers, diatonisch accordeonist Didier Laloy, folkzanger Benni, Elena Lacroix van het opkomende project Eosine en de legendarische Ierse zanger Liam O’Maonlai (van Hothouse Flowers) een uniek karakter toe aan de line-up.

De naam OOOTOKO is ontleend aan het Japanse woord voor ‘reus’ of ‘kolos’, wat onverwacht symbolisch blijkt voor de omvang van hun muzikale avontuur.

Hun debuutsingle Elvas gaat verder dan conventionele muzikale grenzen en biedt luisteraars een ware sonische ervaring. Het nummer combineert vakkundig oosterse invloeden met stevige rockelementen, een levendige kopersectie en een meeslepende vioollijn. Het neemt luisteraars mee op een exotische muzikale reis. Het bevat ook een verrassende free jazz passage die een geïmproviseerde dimensie toevoegt aan de compositie, terwijl de betoverende zang van Dan San en Liam O’Maonlai het nummer tot een krachtig vocaal hoogtepunt maakt.

Componist Damien Chierici deelt zijn inspiratie achter Elvas, waarbij hij de naam associeert met de Portugese stad Elvas, die tot 1230 onder Moorse heerschappij stond. Hij beschrijft hoe een bezoek aan de stad hem inspireerde door de middeleeuwse sfeer, met dansers in traditionele kleding, paarden en kamelen, en hoe dit tijdloze universum zijn creatieve proces beïnvloedde.

De eerste videoclip van OOOTOKO, gemaakt in samenwerking met danseres en actrice Laura Guessan, probeert de opkomst van het project te weerspiegelen in een ongrijpbare ruimte-tijd. Het streeft naar het oproepen van krachtige emoties door middel van een performance kunstwerk, waarbij totale vrijheid in dans en een onvoorspelbaar verhaal centraal staan. OOOTOKO wordt beschouwd als een representatie van de wereld en de elementen, en deze eerste fragmentaire uitdrukking komt voort uit de aarde, symbolisch voor de diepe wortels van het project.

Dompel jezelf onder in ruim 5 minuten van onverdund luistergenot.

Facebook – Instagram – Website – Linktree

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More