Home Singles OK PANDA – Up The River

OK PANDA – Up The River

by Björn Comhaire

De corona periode blijft elke dag opnieuw nieuwe bands baren en de voorraad lijkt voorlopig niet zo snel op te drogen. Een van die bands noemt zichzelf OK Panda, komt uit Brussel en bestaat uit Aurélien Genot (bas), Vincent De Puydt (gitaar), Alexis André (synth en gitaar) en Till De Saeger (zang en gitaar).

Helemaal DIY (met dank aan YouTube) knutselde het kwartet ondertussen al twee singles in elkaar. Net zoals in Dorothy klinkt OK Panda in Up The River heel open en gemoedelijk mede door het gebruik van een scala synthklanken die refereren naar de vrolijke kant van de jaren tachtig (ja die was er ook!).

Gezongen met een Brits accent waant het viertal zich blijkbaar toch vooral in de Verenigde Staten en da’s hun goede recht natuurlijk. Up The River verwijst namelijk naar het New York van de jaren 1930 waarin veroordeelden ‘up the river’ gestuurd werden richting gevangenis. Die gevangenis verwijst dan weer naar de beperkingen waar we in de corona periode allemaal mee te maken kregen.

Toch is Up The River geen neerslachtige boel. De melodische opbouw in vraag en antwoord en de stevige baslijn gecombineerd met de wat gepolijste stem van De Seagher geven het nummer een vrolijkheid die best aanstekelijk werkt. Dat je niet te hard moet nadenken over de tekst helpt om de luchtigheid van het nummer te onderstrepen.

OK Panda belooft later dit jaar met een ep te komen. Als het zover is, dan lees je dat ongetwijfeld op deze pagina’s.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More