Home Singles NUÏ – Why

NUÏ – Why

by Bart Verlent

De uit Geraardsbergen afkomstige Emma De Quick belandde in 2016 in de finale van The Voice Belgique en is momenteel bezig aan haar master in het Gentse Conservatorium. Ondertussen heeft ze een eigen gloednieuw project NUÏ, waarin ze al haar creativiteit kwijt kan. Muziek schrijven en omringd worden door haar geweldige muzikanten en producer, geven haar de kans om een herkenbaar en persoonlijk geluid te creëren. Ze omschrijft de muziek van NUÏ als ‘left of center pop’, contrast en melancholie met elektronische klanken.

(c) NUÏ

Why is de debuutsingle van NUÏ. De Quick schreef het na de eerste lockdown vorig jaar. Het was voor haar een opluchting om haar emoties te uiten en te verwerken in dit nummer. Het is een dromerige song met subtiele beats, breaks en zweverige soundscapes.

Why heeft een heel uniek geluid en De Quick een heel straffe stem. Iets zegt ons dat we nog veel van NUÏ gaan horen. Na zo’n sterke debuutsingle hebben we hoge verwachting van de te verschijnen ep, waar deze single het eerste voorproefje uit is.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More