Home Belgisch NO MAN’S VALLEY – Flight Of The Sloths (Tonzonen Records)

NO MAN’S VALLEY – Flight Of The Sloths (Tonzonen Records)

by Bootsie Butsenzeller

No Man’s Valley is een Limburgs vijftal dat in 2014 debuteerde met single The Wolves Are Coming, die inmiddels de kaap van 1 miljoen Spotify streams al ruim heeft overschreden. Niet slecht voor een op zich niet zo makkelijk te categoriseren band. Er volgden nog twee albums – Time Travel (2016) en Outside The Dream (2019) – en dan werd het pandemie-stil.

De creatieve geesten komen echter op 19 april met een split-lp met henzelf. Een plaatzijde die ze Chrononaut Cocktailbar hebben gedoopt en die 6 tracks zal bevatten, waarvan de titeltrack en Love al werden gelost. De eerste, een op een spooky orgeltje, funky baslijn, midtempo groovende drums en frenetieke vocalen drijvende, kopstoot-ballade. De tweede een swingende garagerocker, die klinkt alsof Nick Cave bij The Fuzztones is ingelijfd.

© No Man’s Valley

De andere plaatkant is dan weer gereserveerd voor het magnum opus Flight Of The Sloths, een meer dan 18 minuten durende psychedelische slow burner van jewelste. Een dynamische rollercoaster van een geoliede band, waarin vooral gitarist Christian Keijsers en zanger Jasper Hesselink opvallen.

Wij, die qua vocale versatiliteit Mike Patton de ongekroonde koning vonden, hebben in eigen land iemand die de troon gerust kan delen. Stemklankkleuren die achtereenvolgens Glenn Danzig, Jim Morrison, Cave noemden we al én Frank Sinatra voor de geest kunnen toveren en mét gevoel: het is niet iedereen gegeven. Ook kudo’s voor de knappe animatie videoclips.

WebsiteBandcampSpotifyFacebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More