Home Singles NIGHTMARES ON WAX – Imagineering

NIGHTMARES ON WAX – Imagineering

by Bert Geurts

Reeds in de vroege jaren ’90 wist de Brit George Evelyn met zijn unieke en vernieuwende sound een brug te slaan tussen reggae, soul, hiphop en cut-and-paste ritmes. Zijn album Smokers Delight dat in 1995 uitkwam op het gerenommeerde Warp-label was dan ook een muzikale verrijking voor de toen opkomende triphop sound.

Sinds jaar en dag blijft hij op zijn eigen tempo muziek uitbrengen vanuit zijn woonplaats op Ibiza en stuurt na 3 jaar de nieuwe single Imagineering de wereld in.

Opnieuw weet hij ons met dromerige soundscapes, prachtige strijkarrangementen, subtiel pianospel en immer-sleazy beats mee te nemen op een zeemzoete trip. Je waant je onmiddellijk op een zonnig terras aan zee waar niets moet en alles mag.

De zegswijze ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’ komt hier helemaal tot zijn recht en leert ons dat de passie en eigenzinnigheid van deze man genoeg is om ons te overtuigen dat zijn muziek na bijna 30 jaar nog steeds universeel en boeiend blijft.

 FACEBOOK                    

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More