Home Singles FONTAINES D.C. – I Love You

FONTAINES D.C. – I Love You

by Ann Cnockaert

De Ierse band Fontaines D.C. lost de nieuwe single I Love You in aanloop naar het derde album Skinty Fia dat ze op 22 april uitbrengen via Partisan Records.

Fontaines D.C. frontman Grian Chatten omschrijft I Love You als “het eerste openlijk politieke nummer dat we hebben geschreven”. Geschreven vanuit het perspectief van een Ier in het buitenland, ontrafelt het nummer zich om een hartstochtelijk gevoel van zelfhaat te onthullen. De tekst beschrijft het schuldgevoel van een cafébezoeker, die geniet van groot persoonlijk succes en een gevoel van culturele trots, terwijl hij tegelijkertijd diepe teleurstelling en woede met zich meedraagt over het huidige politieke klimaat en de grimmigste historische wreedheden van het land, zoals de decennialange tragische wreedheden in het Tuam Mother and Baby Home in Galway.

De filmische videoclip, geregisseerd door Sam Taylor, legt de opbouwende intensiteit van het nummer vast. Grian wandelt door een serene, met kaarsen verlichte kerk voordat hij de tweede helft van het nummer met kenmerkende ernst direct voor de camera brengt. Grian vertelt verder over het ontstaan van de song: “Het is staan in het centrum van ons geliefde thuisland terwijl een veelheid aan dingen tot een tragisch einde wordt gebracht in een apocalyptische staat van zaken. Dat is hoe het voor mij voelt, en wat ik voelde toen ik het schreef.”

In I love You vinden we die kenmerkende intensiteit van de band terug. De haat-liefde verhouding waarbij je houdt van het ideaal, maar haat hoe hebzucht en ego’s je perceptie van het land hebben verpest. En hoewel het nummer over Ierland gaat is dit thema zeer universeel waardoor velen zich verbonden zullen voelen met de song.

Met Jackie Down The Lane en nu ook I Love You maakt Fontaines D.C. alvast onze verwachtingen voor het derde album waar.

Op 8 april speelt Fontaines D.C. in Trix en later dit jaar mag de band ook aantreden op Rock Werchter.

Facebook – Instagram – Twitter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More