Home Singles NIELS HENDRIX – Lastig (FONS Records)

NIELS HENDRIX – Lastig (FONS Records)

by Nel Mertens

“Hét is niet lastig, ík ben gewoon lastig…” Iets wat velen onder ons te weinig toe kunnen geven, maar gelukkig duurt dat niet al te lang. Niels Hendrix heeft daar helemaal geen moeite mee en doet dit helemaal solo.

Vorig jaar nam hij op eigen houtje een plaat op met een tiental persoonlijke tracks in het Nederlands. Die laat hij nu graag druppelsgewijs los, met als eerste single Lastig. Een hoopvolle, nostalgisch klinkende popsong die een morgen belooft die beter is. In een sloomwarme klank wordt de normaliteit van het lastig hebben neergezet, terwijl het refrein dit optilt met opgewekte gitaarlijnen.    

Het nummer is al een jaar oud, maar past bij de vibe van dit moment, geeft Niels aan: “De prikkelbaarheid bij de modale medemens met kleine kinderen zal tijdens de lockdown zeker gestegen zijn, maar ook de hoop van de versoepelingen die we nu ervaren zit in het lied.”

Het volledige album De Belevenis komt er tegen het najaar of aan het begin van 2021 en stelt Hendrix dan graag live voor, samen met zijn nieuwe band De Belevenissen, een strak trio met Alessio Di Turi en Lesley Troquet.

En voor de rest laat hij nog graag weten: “Lek toch allemaal mijne zak, kus toch allemaal mijn noten!”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More