Home Singles HIKKUP – Death March (Eigen beheer)

HIKKUP – Death March (Eigen beheer)

by Fabris Lemant

Hikkup ontstond in 2017 maar komt nu pas met enkele singles naar buiten.  Nederlander Niek Tournois (Spoil Engine) en Hannes de Caluwé zijn de twee stichtende leden met een muzikale achtergrond in de rock- en metalscene. Het tweetal kreeg later het gezelschap van jazzdrummer Tim Vermeulen en zijn kompaan Emile Mosar. Toen in 2019 Romuald Veys als toetsenist de band vervoegde, werden de fundamenten gelegd voor de sound van Hikkup. 

De band is een muzikale kruisbestuiving van pop, rock en jazz. Alle leden leggen hun muzikale ei en de omelet die hieruit geklutst wordt, klinkt okselfris.  Ondanks het feit dat de track qua zang, muziek en productie sterk in elkaar zit, zal dit niet ieders ding zijn. 

Death March bevat een fluitmomentje bij de intro (werkt altijd) en ook het refrein blijft hangen en kan luistervoer voor radio 1 zijn.  De vele sfeerwissels die deze muzikale kameleons in één track aannemen, zullen voor de één verrijkend klinken en anderen zullen hier dan weer tenenkrullend op afhaken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More