Home Singles NIELS H. & KATIE J. – Moving Forward (Eigen Beheer)

NIELS H. & KATIE J. – Moving Forward (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In september bracht de Hasseltse singer-songwriter Niels Hanne het album Swain uit waarop hij samen werkte met de Amerikaanse zangeres Kate Johnson en bassist Joey Howard van Paramore. Arnaud Krakowka en Pieter-Jan Theunis van Hook Studio stonden in voor de productie. Hanne maakte vroeger furore met The Pleasure Punks, maar nu werkt hij samen met diverse artiesten die met hem dezelfde muzikale passie delen.

(c) Niels H

Momenteel is Niels al aan een tweede album bezig, met dezelfde artiesten als op het vorige album. Nu krijgen we nog een single uit Swain. Na een stevige intro valt het nummer wat stil omdat de mix tussen de instrumenten niet echt goed zit en dat komt vrij rommelig over. Het sterke refrein en de sublieme stem van zangeres Kate Johnson maken veel goed.

Moving Forward is een stevig rocknummer met wat funky toetsen. De song blijft echter niet kleven omdat het niet als één geheel klinkt. Het is duidelijk dat iedereen zijn opnames apart doorstuurde en dat Hanne het geheel nadien aan elkaar plakte. We missen het (h)echte groepsgeluid. Wat we op deze single horen klinkt meer als een vreemde collage van muziekstukken.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More