Home Singles NEON FOREST – Hell No

NEON FOREST – Hell No

by Nel Mertens

Ze kwamen met hun debuutsingle Scam al sterk voor de dag, met een maatschappijkritische song over religies. Neon Forest liet ons niet lang wachten op de opvolger. Even maatschappijkritisch en snedig klinkt Hell No.

Artwork © Jens Vanden Abeele

Niet over de hel, en toch weer wel… want in deze nieuweling hebben Wesley De Paepe (zang), Wim Van De Putte (backings), Wim Van De Putte (gitaar), Jens Vanden Abeele (gitaar), Jeanne Vanderdonckt (bas) en Gert-Jan Minnaert (drums) het over ‘mental health awareness’.

Hell No vertelt het verhaal van iemand die op de rand van een zware depressie balanceert. De oorzaak hiervan wordt duidelijker naarmate de song vordert: het leven als de constante reis der zelfontdekking; het vallen en opstaan; met jezelf in de knoop liggen en omgaan met het innerlijke conflict dat het alledaagse soms met zich meebrengt”, ligt de Oudenaardse rockband toe.

“Hell No! I don’t wanna go there… I’ve been there before!”

Somber en fragiel dus?! Hell no.

Het nummer start vrij rustig, maar klinkt met doortastende tekst en glooiende gitaarlijnen van bij de aanvang stevig geaard en helemaal niet melancholisch of donker. Het refrein barst open in een rijkdom aan rockgitaar en -drum. Een klassiek opgebouwde rocksong, knap neergezet en geproducet. Catchy en meebrulbaar.

Hell No is digitaal verschenen.

Facebook Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More