Home Singles NEON FOREST – Dedicated Song

NEON FOREST – Dedicated Song

by Nel Mertens

De bossen zijn er nu ook gewoon kaal, maar de Oudenaardse rockband brengt kleur, met een nieuwe single. Neon Forest heeft namelijk zijn nieuwe track Dedicated Song klaar!
Ernstige thema’s, zoals we in hun singles Scam en Hell No al konden horen – zetten ze neer in een snedige rocksound.

Dit keer is het niet anders. Want de titel deed het al vermoeden. Dedicated Song gaat over de grootste emotie. Die van ‘het graag zien’.

“You will never be able, to bring me back to the rainbow. You keep bringing me back… to the rain.”

Het nummer beschrijft de diepe emotie van verliefdheid, waarbij de drang opkomt om een lied te schrijven voor die ene speciale persoon. Maar naarmate het lied vordert, wordt steeds duidelijker dat deze intensiteit – het verlangen naar de regenboog – niet wordt beantwoord. Dit leidt uiteindelijk tot het besef dat de persoon telkens weer de teleurstelling (in dit lied beschreven als “de regen”), met zich meebrengt.

Wesley De Paepe (zang), Wim Van De Putte (backings), Wim Van De Putte (gitaar), Jens Vanden Abeele (gitaar), Jeanne Vanderdonckt (bas) en Gert-Jan Minnaert (drums) maakten bij deze een vrij eenvoudig en ook erg toegankelijk rocknummertje, met klassieke riff-opbouw en drums die lekker rollen en mee bonzen. De melodische zanglijn is catchy en meezingbaar en dat is altijd een pluspunt! Dat in die zanglijn meerdere lagen vocals te horen zijn, maakt de tekst en sfeer nog sterker.

Facebook Spotify / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More