Home Singles MYRDDIN & IMRE – De Zwaluwe (Zephyrus Records)

MYRDDIN & IMRE – De Zwaluwe (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Koen De Cauter speelde onder andere samen met Wannes Van de Velde, Johan Verminnen en Vaya Con Dios en was leider van het gypsyjazz quartet Waso. Hij gaf zijn muzikale talent door aan zijn kinderen Dajo, Waso, Vigdis en Myrddin. Die bouwde ondertussen al een mooie carrière op als flamenco-gitarist en gaf zijn liefde voor muziek en talent ook door aan zijn dochter Imre. Op 4-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste cello en in 2018 debuteerde ze samen met haar vader op het Gent Jazz Festival.

© Myrddin & Imre

Ondertussen hebben Myrddin en Imre al verschillende keren het podium gedeeld en op 26 mei brengen ze samen het album Zwaluwe uit. Voor Myrddin is samen muziek kunnen maken met zoveel gemak, vreugde, ritme en harmonie net als zwaluwen die door de lucht vliegen. De Zwaluwe is een prachtig voorsmaakje van het nieuwe album ze opnamen in het een kapel in Valouse in het Zuiden van Frankrijk.

Alle composities zijn van de hand van Myrddin. Imre voelt de muziek van haar vader perfect aan, ze weet dus ook ook hoe zijn die moet aanvullen. De Zwaluwe is een wondermooie, melancholische compositie waarin de virtuositeit van Myrddin uitblinkt.

Je kan de magie tussen vader en dochter live mee maken op:

17/05 – Merodefestival, Kessel-lo
18/05 – Merodefestival, Kessel-lo
27/05 – Wouter De Bruycker Gallerij, Antwerpen
31/05 – Handelsbeurs, Ha Concerts, Gent
03/06 – Paradijshoeve, Hoegaarden
18/06 – Gevaert museum, Sint-Martens-Latem
16/07 – Walden Festival, Brussel
08/10 – CC De Ververij, Ronse
28/10 – Archipel Festival, Sint-Niklaas
19/11 – Stadsschouwburg, Brugge

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More