Home Singles MYGUN – Arise

MYGUN – Arise

by Nel Mertens

Het ontstaan van een band gebeurt veel vroeger dan de eerste singlerelease uiteraard, maar toch is Arise (ontstaan) een knappe titel om een eerste keer mee uit te pakken. En dat doet de Brugse band Mygun dan ook: vier knappe koppen met roots in de heavy rockscène vanuit bands als Fields of Troy, Grizzlyncher, Transcoder en Cowboys & Aliens.

© Ruth Decaesstecker

Talent blijkt bij Mygun in de opvoeding te zitten, want het is de bundeling van creativiteit van een zoon, een vaderfiguur en een neef. Doe daar ook nog een nonkel bij, die de opnames verzorgde. Maar dat (niet volledig) terzijde, want dat het een ijzersterke combinatie van ervaring en talent is, staat vast. In Arise laten de heren een heerlijke rocksound horen waarin elk instrument precies juist zit en de vocals ons geen seconde loslaten. We kussen graag Belgische bodem voor deze knappe nineties grungesound die Thomas De Sauter (bas), Wesley Decru (drums), Arnaud de Rouck (gitaar) en Henk Vanhee (zang) hiermee alvast neerzetten.

Het album Dry Season Has Come verschijnt op 11/12 digitaal en in 2021 ook op vinyl.

Facebook / Website / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More