Home Singles MURI – Witte Rook (Eigen Beheer)

MURI – Witte Rook (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Ook als er geen nieuwe paus gekozen wordt, komt er soms Witte Rook uit MURI’s muzikale schoorsteen. Of dat is toch zo in de nieuwe single van het Gentse electro trio rond Muriel Boulanger.

Samen met Eline Flintrop en Jonathan Callens releaset Boulanger een laatste single uit hun aanstaande debuutep Omgeef Me die verschijnt op 9 oktober. Een single die helemaal in de lijn ligt van wat we gewend zijn van MURI: breekbare teksten, gezongen met een breekbare stem en begeleid door donkere, dreigende elektronica.

Witte Rook gaat over hoe moeilijk het soms is om los te laten. Het idee voor het nummer ontstond tijdens een uit de hand gelopen yoga sessie. Muriel: “De eerste aanzet voor het nummer ontstond toen ik op reis was, op een intensieve yoga- en meditatiecursus van 3 weken. Een restant daarvan vind je bijvoorbeeld in het refrein: ‘Als ik alles van me afpel, wie ben ik dan nog’.”

De eeuwige zoektocht naar onze aller individueelste eigenheid, onze plaats op deze wereld, dus. Het is een universeel thema dat wel vaker terugkomt in de nummers van MURI en dat, hoe veel classificaties we ook mogen bedenken, nimmer een sluitend antwoord zal krijgen. En dat is misschien maar goed ook want ook nu weer leidt het tot een boeiend nummer dat MURI schreeuwt en vraagt om een live uitvoering.

Nu we het toch over live muziek hebben (wat een subtiel bruggetje zeg!), MURI stelt hun ep met heel veel plezier voor aan ieder die het wilt horen. Ze doen dat op 9 oktober in de Gentse Minardschouwburg. Meer info en tickets voor dat concert vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More