Home Singles MR. OLIVER – Alexandra

MR. OLIVER – Alexandra

by Bart Verlent

Alexander Devroe is leadgitarist bij Toko Joyce en Noonzy maar de komende maanden focust hij zich op zijn solowerk onder de naam Mr. Oliver.

Sinds 2018 schrijft Devroe persoonlijke en doorgaans verhalende nummers bij elkaar met een voorliefde voor warme gitaarklanken en dromerige backing vocals. Op de drums na (die werden ingespeeld door zijn Toko Joyce en Noonzy collega Manu Waterschoot) speelde Alexander elk instrument zelf in.

© Mr. Oliver

Binnenkort verschijnt het debuutalbum Between Good Days van Mr. Oliver waar deze Alexandra de eerste single uit is.

Het is een autobiografisch nummer dat gaat over een pijnlijke relatiebreuk en hoe een nieuwe vlam de schrijver opnieuw inspireert om de positieve kant van het leven op te zoeken. De muziek ontstond als een variatie op het gitaarspel van Dust In The Wind van Kansas, maar dat valt niet echt op. Het is een melodische ballade die tegen het einde een stevig, bijna latin-geïnspireerde wending krijgt waarin de eerdere elementen terugkomen.

Alexandra is een erg aanstekelijk nummer met een folky-vibe waarin het fijne gitaarspel van Devroe en zijn knappe, warme stem de hoofdrol speelt. Soms klinkt het wat donker maar in de instrumentale break schijnt de zon volop.

Met zo’n knappe song debuteren is niet evident. Mr. Oliver legt met deze Alexandra de lat meteen heel hoog.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More