Home Singles MURI – Omgeef Me (Eigen Beheer)

MURI – Omgeef Me (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Liefdesliedjes, ook MURI doet eraan. Maar dan wel op hun eigen, typische manier.

Tijdens Omgeef Me omzwachteld de band ons opnieuw met hun typische klankenwereld die herkenbaar is uit de duizend. Ook de wat ingehouden stem van Muriel Boulanger klinkt ondertussen vertrouwd in de oren, net zoals de soms wat onvoorspelbare melodielijnen waar MURI graag mee uitpakt.

Een liefdesliedje dus maar wel eentje van de poëtische denominatie en met een perspectief of lange termijn.

“Samen staren we naar de belofte van later”, zingt Muriel onderwijl langzaam de toonladder afdalend. In één zin tekent MURI hiermee een heel leven samen uit. De verwachtingen zijn niet min. In de zoektocht naar een partner die de ether vormt waarin het verdere leven zich afspeelt, mogen de eisen wat hoger liggen. Gelukkig is er nog wat ruimte voor wat gepruts want “Beloof me dat je altijd met me samen zal knoeien”.

In het laatste deel van het nummer horen we de vertrouwde stem van Vlaanderens bekendste psychiater Dirk De Wachter die een gedicht voorleest waarin hij probeert uit te leggen wat liefde eigenlijk is. Mooi!

Omgeef Me is, net zoals de vorige singles, de voorbode voor de debuutep van MURI die op 9 oktober wordt voorgesteld in de Minard schouwburg in Gent. De productie en geluidsontwerp van de single zijn van de hand van Martijn De Bondt, de zangopnames en mix werden verzorgd door Nicolas Delépine, de mastering door Uwe Teichert.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More