Home ReviewsAlbum Reviews THISTLE SIFTER – A Spectral Moon

THISTLE SIFTER – A Spectral Moon

by Bart Verlent

Pete Barnes was in het verleden gitarist en songschrijver bij de Brits/Nederlandse elektronische trip rockband Alcuna Wilds. De band viel helaas uiteen en Barnes begon met het idee te spelen om atmosferische, instrumentale muziek te maken. Pete kreeg echter een ernstig fiets-ongeluk in november 2020 waardoor hij een hele de tijd aan bed was gekluisterd. Na deze donkere periode kreeg hij opnieuw inspiratie om het album A Spectral Moon bij elkaar te schrijven. Het is een langspeler geworden die gaat over over de gevolgen van het ongeluk.

© Thistle Sifter

Het album bevat zeven instrumentale, sprookjesachtige postrocksongs die een mooi verhaal schrijven. Elke nummer vult het andere aan zodat we een prachtig geheel krijgen met knap ingetogen gitaarspel, zweverige soundscapes en af en toe wat drum/percussie. Bij Alcuna Wilds hadden we altijd het gevoel dat Barnes en zijn kompanen teveel verschillende invloeden in de nummers wilden verwerken. Met Thistle Sifter weet hij wel te doseren en zo met het perfecte geluid voor de dag te komen.

A Spectral Moon is een bangelijk mooi debuut geworden dat ook kan gebruikt worden als soundtrack om naar de sterren te kijken en weg te dromen.

WEBSITEFACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More