Home Singles MUNATIX – Longing For Some Time With Me (Eigen Beheer)

MUNATIX – Longing For Some Time With Me (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De jaren 80 zijn blijkbaar nog steeds een grote inspiratiebron voor diverse bands, dat is ook het geval voor het Genkse duo Munatix. Erik Knockaert en Jos Sleurs leerden elkaar kennen in de partyband Supershake. Algauw bleek dat ze een gedeelde smaak en passie hadden voor muziek. Jos houdt van vintage synths en laat zich inspireren door jaren tachtig helden zoals Vince Clarke en Jean Michel Jarre. Erik luistert meer naar Jimi Hendrix, maar dat is in Munatix niet te horen.

Longing For Some Time With Me is de zesde single van het duo en gaat over het in een relatie zoeken naar evenwicht tussen liefde en het nastreven van persoonlijke eigen doelen. Als je ambitieus en gedreven bent, is het niet altijd vanzelfsprekend om de aandacht te verdelen over dat streefdoel en je geliefde, die behoefte heeft aan aandacht.

Op deze single klinkt het duo als een kopie van de composities van Vince Clarke (Depeche Mode, Yazoo, Erasure). Aangezien Knockaert zingt met een falsetstem komt hier vooral Erasure naar boven (Andy Bell stond ook bekend voor zijn falset zang). Sleurs kleefde over het geheel nog een discobeat wat het retro jasje compleet maakt.

Als W-Fest nog een plaats vrij heeft tussen de synth-goden van de jaren 80 is Munatix zeker geschikt. Dat bewijst deze disco-stamper zeker en vast.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More