Home Belgisch MULLERTHAL: Trouble Bound (Eigen Beheer)

MULLERTHAL: Trouble Bound (Eigen Beheer)

by Patrick Van Hauwaert

Als het op schoonheid aankomt, dan ben je bij Bert Dufraing op het juiste adres. Met zijn solo project Mullerthal haalt hij niet alleen schoonheid uit de lade, maar in combinatie met een ferme dosis breekbaarheid en soberheid presenteert hij ons de tweede single uit zijn solo debuut  Repentant Blues : Trouble Bound.

(c) Mullerthal – singlecover

De Melancholie in zijn stem in combinatie met de tweede stem van Hanne Peetermans doet ons direct denken aan de muziek van de Cowboy Junkies of beter nog The Walkabouts.  Het zijn die sferen die hier bovendrijven en die me direct een jaar of 25 terug in de tijd katapulteren.

Dufraing, die zijn sporen al verdiende bij bands zoals Tangled Horns, Nashville Bum of Jiving Sister Fanny, zoekt nu met Mullerthal, de rust van een solo project op.  Samen met familie en handvol bevriende artiesten werkte hij de voorbije twee jaar aan Repentant Blues dat in de tweede helft van oktober in de rekken zou moeten liggen.  Tot dan krijgen we af en toe een zoethoudertje zoals deze Trouble Bound of zoals The Lantern een paar weken terug.  Het verlicht alvast het wachten, maar het doet uiteraard ook het verlangen naar, vergroten want na het beluisteren van deze kun je er niet omheen, breekbare schoonheid vind je bij Bert Dufraing en zijn Mullerthal.

Mr. Blue Boogie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More