Home nieuws Na 35 jaar is er … een debuutalbum van The Ultimate Dreamers!

Na 35 jaar is er … een debuutalbum van The Ultimate Dreamers!

by Nel Mertens

Wat goede raad is altijd welkom. En die komt uit onverwachtse hoek, want de Belgische coldwaveband uit de jaren 80 The Ultimate Dreamers laat opnieuw van zich horen. En wel met een debuutalbum bij het label Dans Les Profondeurs.”Leef gelukkig, terwijl je wacht op de dood…”

De geboorte van The Ultimate Dreamers dateert van 1986. In het Henegouwse dorp Lessines – de geboorteplaats van de surrealistische schilders René Magritte en Louis Scutenaire, maar op muzikaal vlak een verlaten woestijn – lieten Frédéric (zang), Joël (keyboards) en Laurent (basgitaar) zich inspireren door de coldwave- en postpunk-sound. Waar hun geluid aanvankelijk koud en organisch klonk, evolueerde het naar een meer melancholisch geluid, met pakkende, dissonante melodieën waarmee ze ons meenamen langs dromen, amoureuze angsten en maatschappijkritische bedenkingen. In 1988 nam zanger Frédéric er een gitaar bij en ruilde Laurent de bas in voor het drumstel. De band werd vervolledigd met Bertrand (bas) en Stéphane (keyboards) en ging meteen een stuk steviger klinken. In 1990 vielen The Ultimate Dreamers in slaap een heel arsenaal op cassette opgenomen nummers in de kast bleven liggen.

Dertig jaar late doken de opnames weer op. Toen Dimitri, eigenaar van het Wool-E Discs label, dit te weten kwam bood hij hen meteen aan om een album te maken. Na een strenge selectie en mastering wordt het album als Live Happily While Waiting For Death uitgebracht op 20 september 2021.

De magie van hun sound is terug. Maar ook de band zelf, als nieuw samengestelde droom: Bertrand (gitaar), Frédéric (zang) en Joël (bas) vertrouwen de keyboards vertrouwene toe aan Sarah (Turquoise, ex-Les Panties, ex-Empereur). Hun repertoire werd ondertussen volledig opgegraven, gerestaureerd en verrijkt met nieuwe creaties…

Het klinkt wat vreemd voor een 35-jarige band, maar hun debuutalbum komt er dus binnenkort aan! Als voorsmaakje werd I Love You?! als digitale single al vrijgegeven, met bijhorende videoclip waarin beelden uit de cult sexploitation film Olga’s House of Shame werden verwerkt. Een synthwave-/EBM-track met repetitief ijle elementen die we op de dansvloer verwachten.

Live Happily While Waiting For Death verschijnt op 20/9 op vinyl en op cd (met 10 extra nummers) bij Dans Les Profondeurs.

Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More