Home Belgisch MR. NONENTITY – Centre Of The Cirle (Horza Records)

MR. NONENTITY – Centre Of The Cirle (Horza Records)

by Astrid Venturuzzo

De naam Jesse Vanden Eynde zegt je naar alle waarschijnlijkheid niet onmiddellijk iets, het Gentse trio Top of Mind doet misschien wel een belletje rinkelen. Hun single Mountain Top kon ons zeker bekoren, maar het coronavirus strooide roet in het eten en de band moest de gezamenlijke activiteiten even op een lager pitje zetten.

Zanger Jesse Vanden Eynde, zocht op zijn eigen manier naar het vaccin tegen de crisis en de verveling van de lockdown en haalde zijn alter ego Mr. Nonentity nog eens uit de kast. Centre Of The Circle is zijn nieuwste single die, naast B-kantje The Walk, deel uitmaakt van een ep die later dit jaar zal uitkomen.

(c) Mr. Nonentity

Op de muziek van Mr. Nonentity wordt weleens het label dromerige indiepop gekleefd en ook Centre Of The Circle sluit hierbij aan. De etherische gitaarloop en de lichte echo op Jesse’s stem zorgen voor de dromerige sfeer die wordt versterkt door de synthesizers die het nummer vervoegen tijdens het refrein. Een drummachine houdt het lied dan weer ritmisch interessant en geef de enigszins trage ballade de nodige pit.

Centre Of The Circle vertelt het verhaal van een zoektocht naar balans in de verwarring en dualiteit van het leven. Deze single blaast je niet van je sokken met vernieuwende geluiden of ingewikkelde melodieën, maar kabbelt rustig voorbij en laat je achter met een tevreden gevoel.

The Walk is dan weer een ander verhaal. Deze donkere instrumentale single begeleidt je tijdens een zwoele, nachtelijke wandeling doorheen een landschap van scheurende gitaren, diepe bassen en verrassende synthesizergeluiden. The Walk wordt naar het einde toe zelfs bijna “The Swim” wanneer de bassen en synthesizers van onder water lijken te komen.

Daar waar Centre Of The Circle eerder teert op het vertrouwde en gekende, durft deze B-kant ons meer uit te dagen. Wat ons betreft mag Mr. Nonentity de elementen verzameld tijdens deze wandeling zeker ook meenemen op de A-kant van de ep.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More