Home ReviewsAlbum Reviews BLACK LEATHER JACKET – Trix, 29/11/2019 (Mayway Records)

BLACK LEATHER JACKET – Trix, 29/11/2019 (Mayway Records)

by Margo Maebe

Na Traquillizer uit 2019 brengt de Antwerpse band Black Leather Jacket hun eerste live-ep uit. De korte maar krachtige plaat neemt je mee terug naar 29 november 2019 tijdens de album release in Trix in Antwerpen. Het album heet dan ook Trix, 29/11/2019.

© Björn Comhaire

De driekoppige band bestaande uit Alexander van der Wallen, Nicolas d’Exelle en Mathijs van der Wallen speelden in Trix een thuismatch. In een viertal nummers toont Black Leather Jacket waarvoor ze staan: een stevige mix van rock-’n-roll, punk en garagerock.

De vier nummers op de live-ep zijn allemaal afkomstig van hun debuutalbum. De muziek straalt pure rock-’n-roll uit en met wat verbeelding heb je het gevoel zelf live aanwezig te zijn in Trix. Je kan zelfs bijna de geur van fris bier en zweet ruiken terwijl de bassen door je lichaam dreunen.

Het eerste nummer Western World wordt stevig ingezet met gitaren en geschreeuw. Het heeft een eenvoudige tekst die muzikaak stevig wordt ondersteund. Een catchy nummer dat gemakkelijk in je hoofd blijft zitten.

Zowel Intoxicated als A Burnt Child Dreads Fire-II hebben een rustiger aanloop tot ze opnieuw losbreken. Meerdere keren wordt het publiek uitgenodigd om zich volledig te geven en vermoedelijk is er gretig op deze uitnodiging ingegaan. De ep wordt afgesloten met If You’re Waiting For A Sign, This Is It, tevens het laatste nummer van de set. Net zoals het Western World is dit er eentje dat even blijft hangen in ons hoofd.

Het album Tranquillizer was al veelbelovend en op deze live-ep laat Black Leather Jacket ook zien dat ze er live wat van kunnen.

Door: Margo Maebe

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More