Home Belgisch MOOSJER – Lat Min Gerust

MOOSJER – Lat Min Gerust

by Ann Cnockaert

Onder zijn alter ego Moosjer onthult Lieven Cardoen zijn tweede single Lat Min Gerust, waarbij hij in elke akkoord een verhaal vertel doordrenkt met zijn ziel.

Artwork © Ward De Langhe

Kleinkunst vormt de kern van Moosjers inspiratie. Opgegroeid in Ieper en omringd door de pracht van het folkfestival van Dranouter, tijdens hetwelk hij werd ondergedompeld in folk en kleinkunst van artiesten als Christy Moore, Luka Bloom en vele anderen. Deze ervaringen hebben zijn muzikale reis gekleurd en verrijkt.

De naam “Moosjer” omvat voor Lieven het proces van knoeien, experimenteren en groeien. Het staat symbool voor het leven zelf, met al zijn valpartijen en het telkens weer opstaan. Moosjer belichaamt ook het innerlijke kind dat speels en verwonderd de wereld aanschouwt.

Lat Min Gerust, een van Moosjers favoriete nummers, vormt een krachtig statement tegen de maatschappelijke druk om altijd een oplossing te zoeken. Soms ligt de oplossing niet in actie, maar in de acceptatie van wie we werkelijk zijn. Het nummer is een roep om de duisternis die hij heeft ervaren, een ode aan jezelf mogen zijn.

Het verhaal van Moosjer is er een van doorzettingsvermogen, passie en de kunst van het mogen zijn wie je bent. Zijn muziek biedt een blik in de diepten van menselijke ervaringen, resonerend met het leven zelf. Kleinkunst met een grote K.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More