Home Belgisch MELTHEADS – Night Gym (MayWay Records)

MELTHEADS – Night Gym (MayWay Records)

by Carl Van Steenbrugge

Vertelden wij al dat de Meltheads heel binnenkort hun nieuwe album Decent Sex lossen? Wel dan weten jullie het nu nog eens en kunnen jullie het vastspijkeren in jullie agenda. In chronologische volgorde kregen we I Want It All, Theodore en nu ook Night Gym op ons bord. In onze vorige recensie droomden we luidop dat dit nieuwe album gevuld wordt met meer van die lekkere vettige postpunk als we intussen van deze gozers gewoon zijn.

© Luun Gielen

En Odin zij geprezen, Night Gym is opnieuw fascinerend energetisch. Qua stijl gaan ze voor ons nu iets meer richting Kaiser Chiefs, met een snuifje The Clash. Volgens het begeleidende bericht heeft het onderwerp weinig te maken met een fitnessclub. De Night Gym is een nachtclub in Praag voor de ‘minderwaardezoekers’ onder de toeristen. Strippers en lugubere figuren zouden volgens recensies van reisapps de boel gezellig maken.

Hoe Sietse Willems net bij deze club in Praag uitkwam, is voer voor ooit eens. Maar zijn boodschap is net dat hij een hekel heeft aan plaatsen waar liefde zoals dat heet, gekocht kan worden. Een catchy melodie, hippe jonge schurken en toch een mooie boodschap verpakt in een song van 2:39 minuten. Zo geestig dat we wensen dat we nu verjaren en het op de fuif konden spelen. Maar dat moet nog even wachten.

Een heel leuk wistjedatje, het viel ons pas bij Theodore op trouwens: de cover voor elke single wordt telkens ontworpen door een andere jonge kunstenaar. De 22-jarige Luun Gielen heeft de zeer originele potloodtekening geleverd, zo een met van die ‘fuck-me-botjes’ en blote borst. Hoogst origineel en gesmaakt door ondergetekende.

De begeleidende clip werd opgenomen in de Antwerpse Blikfabriek. Die plek is een 30.000m² grote locatie vol loodsen voor tijdelijke en vaste socio-culturele activiteiten. Wij prijzen de Meltheads nu al dat ze de buzz die ze creëren met graagte delen met andere kunstenaars en initiatieven.

Decent Seks wordt gelanceerd op 9 februari 2024 via Mayway Records. In België spelen ze eerst in Trix op 1 maart 2024 en op 9 maart in het Wilde Westen.

YoutubeFacebookSpotifyInstagram

Coverfoto: © Tone Verswijvel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More