Home Belgisch MOONEYE – Are You Lonely Too (Mayway Records)

MOONEYE – Are You Lonely Too (Mayway Records)

by Pieter Walcarius

Mooneye, de band met frontman Michiel Libberecht, bracht in september hun debuutplaat Big Enough uit. Een debuut dat niet onopgemerkt voorbij ging. Songs als Big Enough, Fix The Heater, Bright Eyes waren telkens een schot in de roos en tonen aan dat Mooneye een sterke en toonaangevende indieband is. Are you lonely Too is een onbetwistbare ‘fan favourite’ en hoogtepunt op elke live show. Wordt deze song hun nieuwe radiohit?

© Mooneye

Een warme melancholische indiepopsong, zo omschrijven we Are You Lonely Too het best. De kristalheldere stem van Libberecht geeft het nummer de typische Mooneye touch. Het samenspel met de andere muzikanten maakt van het rustige nummer een krachtige song waarbij we soms aan The War On Drugs moeten denken. De gitaarsolo steekt er bovenuit en maakt van de song een echte oorwurm.

In het voorjaar brengen ze een live ep uit met daarin de hoogtepunten van hun show in de AB in Brussel. Ondertussen werken ze aan hun veroveringstocht in het buitenland en zijn ze te zien op Eurosonic, dit jaar digitaal weliswaar.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More