Home Belgisch ANTOINE WIELEMANS – Fin d’Eté (62 TV Records/ PIAS)

ANTOINE WIELEMANS – Fin d’Eté (62 TV Records/ PIAS)

by Mark Van Mullem

Bijna in de staart van 2021 verscheen Vattetot, het debuutalbum van singer-songwriter Antoine Wielemans, tot dan vooral bekend als één van de frontmannen van het onvolprezen Girls In Hawaii. Dat we oprecht bijzonder opgetogen waren over het knappe debuut van Wielemans las je allicht al. Met het debuut maakte Wielemans dan een van dé platen van 2021! Lees onze bevindingen er gerust op na.

De l’Or en Sel waren de twee sterke singles die het album voorafgingen. Donderdag 12 januari 2022 verschijnt Fin d’été als derde single. Zoals we eerder al meldden: misschien wel het meest zomerse en vrolijke deuntje op de plaat.

Wielemans zelf benoemt het als één van zijn favoriete nummers op het album: “De verbinding met de natuur wanneer je in de zomerzon rondloopt zonder shirt, in korte broek en op teenslippers. Je ligt in het gras of je gaat pootjebaden in een rivier. En niet te vergeten de eindezomer-blues waar je snel overheen bent. Dat gevoel van weemoed in september met de winter die al voor de deur staat.”

En wat kunnen wij daar nog aan toevoegen? Niet veel, behalve dan dat het klopt als een bus, wat deze fraaie compositie betreft. Fin d’éte baadt in een haast kinderlijke schoonheid frèle en fragiel en tegelijkertijd heel erg sterk. En vooral: behoorlijk catchy!

Oordeel, kijk en luister zelf naar de sfeervolle clip die bij de song hoort en droom alvast van de lente en zomer, of beter nog check meteen ook de rest van het album.

Trouwens, op vrijdag 4 februari 2022 stelt Antoine Wielemans zijn nieuwe liedjes voor in Le Botanique, geloof ons, dat wil je niet missen! Tickets kun je bestellen op de webstek van Le Botanique. Tot dan?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More