Home Concerttip MOODY MAE – Alright (Eigen Beheer)

MOODY MAE – Alright (Eigen Beheer)

by Astrid Venturuzzo

Moody Mae, het Leuvens hiphopcollectief met dat tikkeltje meer, klimt verder de berg op richting een plekje bovenaan de Belgische hiphopscene. Het voorbije jaar ging het hen voor de wind, met als hoogtepunt winst op Maanrockrally en Sound Track.

© Kris Croonenberghs

Wie hen nog niet kent, mag zich verwachten aan kwaliteitsvolle feestmuziek die de heupen vanzelf doet bewegen. MC Roel staat aan het roer van deze achtkoppige band en samen brengen ze Engelstalige fusionhiphop. De blazers zorgen voor de toetsen van soul en funk die Moody Mae maken tot de dansbare, easy-going band die ze zijn.

Hoewel ze op het podium voor een ongelooflijk feest zorgen, gaat de band de moeilijke onderwerpen niet uit de weg en schuwen ze de maatschappijkritische nummers niet. Betekenisvol grooven en dansen dus en ook op hun nieuwe ep zal dit het geval zijn, zo getuigt de eerste single Alright.

Alright (c) Moody Mae

Het nummer gaat over de beproevingen die iedereen tegenkomt. Hoe individualisering en intolerantie je elke dag om de oren geklopt worden, maar vooral hoe het soms allemaal ook ‘alright‘ kan zijn. Hoe je geluk kan vinden als je er bewust voor openstaat. Een hele boterham, gebracht op muziek die focust op het Alright gedeelte van de boodschap. Het nummer bevat een aanstekelijke drive, voornamelijk verzorgt door de funky melodieën van de blazers. De rhymes van MC Roel versmelten perfect in het geheel. Hoogtepunt is het catchy refrein, waarvan je op het einde zeker weet: “I know I’m gonna be alright”.

Met Alright brengt Moody Mae op een druilerige februaridag alvast de zon in huis en als dit een voorsmaakje is van de komende ep, dan kunnen we niet anders dan enthousiast worden.

Kers op de taart wordt de releaseshow op 25 april in het Depot in Leuven. Tickets en info: https://www.hetdepot.be/concerten/moody-mae. Wie zijn dansmoves wil oefenen, kan alvast inspiratie putten uit de geweldige videoclip.

Je kan Moody Mae volgen op Facebook, Instagram , vi.be en Spotify.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More