Home Singles MONRAD – One-Stop-Shop (Eigen Beheer)

MONRAD – One-Stop-Shop (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Monrad is het soloproject van Matthew Ramon. In het verleden maakte de Kortrijkse muzikant furore met de punk- en surfband Recontrez L’Amour. Ramon reisde vervolgens vijftien jaar rond en settelde zich uiteindelijk in een klein, pittoresk dorpje. Toen was het terug tijd om muziek te maken en begon hij op te nemen onder de naam Monrad. Dat resulteerde in een ep die in 2019 het licht zag.

© Monrad

Na twee jaar is Monrad er terug met nieuwe muziek. Ramon trok de studio in met Filip Tanghe (opname en live technieker van Balthazar) die ook meewerkte aan de ep. Ook kreeg het duo de hulp van Bert Desmet en Gijs Coucke. Het resultaat krijgen we binnenkort te horen met het album Wired waar deze One-Stop-Shop de eerste single uit is.

Voor de ep werd er gerefereerd naar The National, Leonard Cohen en Nick Cave. Diezelfde referenties zijn ook toepasselijk voor deze single, vooral Cohen dan. Ook Balthazar mag niet ontbreken, want in deze song zit zowat hetzelfde donkere sfeertje als bij de West-Vlaamse band.

Muzikaal lijkt Ramon op deze single gegroeid te zijn. Er is meer diepgang op te horen dan op de ep. De arrangementen zijn breder en hij zingt met meer emotie. Met One-Stop-Shop gaat Monrad er met serieuze stappen op vooruit. Hopelijk staan er op het te verschijnen album nog zo’n sfeervolle pareltjes.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More