Home Singles MONOKIMONO & FRANKIE FAME – Instant Zon

MONOKIMONO & FRANKIE FAME – Instant Zon

by Nel Mertens

Ja! Die regen waren we beu en daar maakten monokimono – het electropopproject van Ben Tanghe – samen met Frankie Fame – de cowboy die zich op eender welk podium goed kan voelen – korte metten mee, met hun nieuwe, schaamteloze zomerpopsingle Instant Zon.

Een elektronische, poppy sound, met – jawel – de nodige ‘fame and flair’ én voorzien van een fikse portie feelgood-gevoel. De heren werkten een heel eigen tactiek uit en vertrokken vanuit de vraag wat je allemaal niét mag doen om zo’n echte zomerhit te schrijven. In een kruisbestuiving van monokimono en Frankie Fame wérkt het! Ook Tobie Speleman (bassynth, mix), Lise Daeleman en Camilla Ardui (backing vocals) en Michael-John Joosen (akoestische drums) deden hun bijdrage aan de glooiende woorden die het duo laat horen op hun zomerse grooves.

“Ik kwam in een pestbui aan in de kasteelstudio van Frankie, en had zin om een duistere track te schrijven. Alleen: met Frankie in de studio kan je onmogelijk slecht geluimd blijven. Een groovy baslijn, zonnige akkoorden en tientallen synths vol plezier later was Instant Zon geboren. Die zomerkracht: daar moest de tekst over gaan”, legt Tanghe uit.

De bijhorende videoclip laat een maquette in een donkere woestijn zien, gemaakt door Robbe Maes, Reynout Dekimpe en Ruby Renteurs: “Een estaminet in het midden van een drooggelegde wereld, een mirage vol beloftes aan betere tijden. Een plaats waar Instant Zon rechtstreeks van het vat wordt geschonken.”

Instant Zon is digitaal verschenen en is de tweede track die we te horen krijgen uit de collab ep Jij&Ik die in november verschijnt.

Monokimono / Frankie Fame

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More