Home Belgisch APRIL MAEY – Sweatshirt

APRIL MAEY – Sweatshirt

by Felix Sandon

Wees jezelf, gedraag je zoals je wil, draag wat je wil. Dat is de boodschap van April Maey in haar nieuwe single Sweatshirt. De Gentse met Nigeriaanse roots heeft genoeg van een “backpack full of fake lines / fake pictures and fake lives.” Dus gooit ze alle zorgen van zich af en slentert in een sweatshirt door de stad, ook al is het zo warm dat het asfalt begint te smelten en het water in de rivier verdampt.

April klinkt hier opvallend minder jazzy dan op Starry Night, het nummer waarmee we haar vorig jaar leerden kennen. Sweatshirt is geen zwoele nacht, maar een lome zomerdag waarop alles kan en niks moet.

Hoewel we Aprils stem liever horen bij tintelende en zinderende ritmes, heeft een dagje nietsdoen in de zon ook zijn charmes. De woorden vloeien uit haar mond, een gitaar golft en glinstert en de videoclip geeft je zin om samen met April en haar vrienden door de stad te dolen en te dollen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More