Home Singles MONNIK – Hoor Mij, God

MONNIK – Hoor Mij, God

by Nel Mertens

We herinneren ons de eerste keer dat we Monnik live zagen in de Charlatan, en konden zijn muziek enkel omschrijven als ondoorgrondelijk. De zwaartekracht leek op de Vlasmarkt die avond sterker dan op eender welke plek. Het geluid dat Monnik alleen op het podium voortbracht, leek ons diep tegen de grond aan te willen drukken. Overmand door het gevoel dat we ter plekke nodig moesten aarden.

Artwork © Niels Verwijk

Met zijn nieuwe track zoekt de geheime geluidstovenaar Thibaud Meiresone hogere sferen op. Hoor Mij, God nam hij op gedurende de stille delen van 2020.

In een track van meer dan 35 minuten neemt hij ons traag mee langs een psychedelisch landschap gevuld met elegante snaarklanken en diep natrillende toetsaanslagen. Een donker instrumentale smeekbede, die de elektronische echo’s van eenzame tristesse laat galmen.

De onaardse noise-elementen worden gecombineerd met oosters aandoende ritmes en snedige melodieën. De gelaagdheid waarin schilfers sobere spiritualiteit met glooiende theatraliteit gecombineerd worden, neemt je steeds dieper mee in de sjamanistische sfeer waarin Hoor Mij, God baadt. Soms terugvallend op niets meer dan een enkelvoudig ritmespel van waaruit de lagen opnieuw opgebouwd worden. Een innerlijke penitentie, alsof het vasten met het uitsluiten van sociaal contact nog onvoldoende was…

“hoor mij, God
ik heb mijn boete gedaan
ik offerde mijn bloed
aan het hellevuur”

Wees even god en hoor hem!
Hoor Mij, God is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More