Home Belgisch MON-O-PHONE – Fall In Love Again (Sonic Rendez-Vous/Eigen Beheer).

MON-O-PHONE – Fall In Love Again (Sonic Rendez-Vous/Eigen Beheer).

by Didier Becu

Wie op de sociale media verder kijkt dan de vakantiekiekjes van de nonkels en de tantes, had het natuurlijk al een tijdje in de gaten. Na een periode van vier jaar stilte is Mon-o-Phone, de band rond zangeres/danseres Ciska Vanhoyland, weer van de partij. De lange pauze had alles te maken met haar dansgezelschap tout petit waarmee Ciska meer dan 400 voorstellingen in binnen- en buitenland verzorgde.

Maar nu is het dus tijd voor Mon-o-Phone. Samen met muzikant Koen Brouwers trok Ciska naar de Ardennen om er in de studio van producer Micha Volders (die ook Whispering Sons deed) aan een nieuw album te gaan werken. Naar eigen zeggen een plaat waarbij de gitaren in de koffers bleef, maar wel met veel vintage piano’s en massa’s effectpedalen. De band zette zich ook af tegen de hedendaagse manier van opnemen en daarom werd alles in één take opgenomen, tot de soundscapes toe.

Als eerste smaakje wordt Fall In Love Again als eerste single naar voren geschoven. Naar eigen zeggen klinkt die als de soundtrack van een onuitgebrachte David Lynch-film. En juist, ze zeggen dat allemaal, maar in het geval van Ciska Vanhoyland is dat wel zo.

Denk aan Tristan, Ivy Falls maar vooral aan Mon-o-Phone! Het nieuwe album Different Shapes verschijnt op 23 januari 2020 en die wordt op 13 maart in de Muziekodroom voorgesteld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More