Home Singles MOMOYO – Skin (Starman Records)

MOMOYO – Skin (Starman Records)

by Bart Verlent

Begin dit jaar kregen we te horen dat de Gentse band Uncle Wellington er een punt achter zette. Een spijtige zaak, aangezien de band een uniek eigen geluid had. Een paar maanden later maakten we kennis met Momoyo met dezelfde bandleden als bij Uncle Wellington. Blijkbaar wilden Fie Mechele en co terug van nul beginnen met nieuwe nummers, een nieuwe naam maar nog steeds met een heel sterk eigen geluid.

(c) Momoyo

In september verscheen de naamloze debuutep van de band met zes ijzersterke, smaakvolle songs. Skin is de derde single uit dit debuut. Het nummer gaat over lichamelijkheid, over gemis, over verlangen naar aanraking en je tegelijk opsluiten in je eigen huid, omdat je bang bent voor de onzekerheden daarbuiten. Al die gevoelens zitten in deze song en dat hoor je ook.

Het is dan ook een vrij donker en mysterieuze song geworden waarin de hoop komt uit de lichtheid van het refrein. De inlevende stem van Fie maakt opnieuw indruk bovenop de mooie, muzikale lagen die de band legt.

Voor de videoclip bij dit emotioneel nummer, riep de band luisteraars op om filmpjes door te sturen waarin ze hun gemis, verlangen, huidhonger tijdens de lockdown vastleggen. Momoyo kreeg massaal veel filmpjes doorgestuurd die documentairemaker Preben Verledens (I Am Golden Karen) monteerde. Zo werd deze clip een ode aan collectieve huidhonger.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More