Home Singles MOMOYO – Hands (Starman Records)

MOMOYO – Hands (Starman Records)

by Bart Verlent

In 2020 verscheen de debuutep van momoyo waar we echt wel van onder de indruk waren. Op die ep stonden ijzersterke donkere electropopsongs met vintage synths, bezwerende strijkers en de sublieme stem van Frie Mechele. Op 16 september verschijnt het debuutalbum Gaps In Time van dit vijftal. Deze plaat verkent de versplintering die gepaard gaat met ouder worden. De titel verwijst naar momenten die buiten de tijd vallen en die je helpen om vanop een afstand naar jezelf te kijken.

Na de singles Bones en Mouth krijgen we nog een voorproefje van het album met Hands (blijkbaar kiest momoyo ervoor om titels te nemen van slechts één woord, dit was ook zo bij de ep). Het nummer begint vrij mysterieus en bloeit mooi open tijdens het refrein. Het geheel is vrij dansbaar en niet zo donker en melancholisch als we normaal van momoyo gewoon zijn.

Hands is opnieuw een heel sfeervolle compositie. Deze keer doet de band het zonder strijkers, maar met warme, vintage synths die het nummer volledig dragen. Het is een bijzonder toegankelijk nummer en perfect radiovoer. Wij hopen dat het nummer een radiohitje wordt want de band verdient dat zeker en vast.

Momoyo kan je aan het werk zien op:

25/09 – Poetik Bazar, Brussel
26/10 – Charlatan, Gent
22/12 – Cinema Rix, Deurne
11/02 – Glaieuls Paradise, Brussel

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More