Home Singles MODERN STARS – Drowning

MODERN STARS – Drowning

by Ann Cnockaert

De Italiaanse band Modern Stars brengt in november hun derde studioalbum Space Trips For The Masses uit. Met de nieuwe lp zetten Andrea Merolle, sopraanzangeres Barbara Margani en Andrea Sperduti hun unieke sonische verkenningstocht door buitenaardse soundscapes voort.

Space Trip For The Masses is geïnspireerd door de recente hype rond ruimtetoerismeprojecten. Het behandelt het thema van de innerlijke zoektocht naar geluk aan de hand van het verhaal van een amateur-astronaut die op weg gaat naar de zon zonder het plan terug te keren.

Drowning is de eerste single van hun nieuwe conceptalbum. Het nummer gaat over een ruimtereiziger die geconfronteerd wordt met zijn eigen lot en een punt bereikt waarop hij niet meer terug kan. De video is ondergedompeld in de schemerige sfeer van het nummer en roept het individuele gevoel van onderdrukking op dat voortkomt uit de noodzaak zich aan te passen aan het gedrag dat de hedendaagse maatschappij oplegt.

Het ruim 8 minuten durende nummer dompelt je onder in een duistere sonische reis met ijzige zanglijnen en mistige klanktapijten.

Space Trips For The Masses verschijnt op 11 november via Little Cloud Records en kan je reeds voorbestellen.

BANDCAMP – FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More