Home Singles MISST – Het Neerhof

MISST – Het Neerhof

by Francis van den Broeck

Eerlijk gezegd moesten we toch eens diep graven in ons collectief geheugen van wie ook alweer het origineel was. Het Neerhof, de nieuwe singel van MISST, is een bewerking uit 1976 van de Gentse zanger Lieven Coppieters. Deze herwerkte kleinkunstparel roept nostalgische gevoelens op en verwijst naar samenzijn en verbondenheid. Zeg nu zelf, dit is momenteel toch wel meer dan nodig… Het Neerhof is de tweede singel in aanloop naar hun album dat uitkomt in april. MISST, bestaande uit vijf bandleden waaronder Jan van Rossem, Elly Aerden, ook bekend onder Eleonor,  Liesbeth van Reeth, Linde Van Puyenbroeck en Eva Moens trokken producer Nicolas Délipine aan om deze remake te bewerkstelligen.

De ietwat typische klanken van toen maken plaats voor een modernere sound, eigen aan deze tijd. Je hoort ook meteen dat deze muzikanten niet aan hun proefstuk zijn. De haast perfecte sound van de verschillende stemmen vullen elkaar goed aan. Je hoort gewoon dat er gewerkt is aan elk detail. Dit maakt het nummer ‘strak in het pak’. Het lied start eenvoudig met een duet tussen Jan en Elly. Een keyboard en een galmende, haast ‘flanger’ gitaar vormen een mooie ondersteuning. Het zwevende gaat er iets uit tijdens het refrein, maar dat geeft dan weer even dat jaren 70 gevoel. De andere stemmen komen, naarmate het lied vordert, meer en meer aan bod en vormen een perfecte harmonie.

Het Neerhof is een mooie, strakke productie. Deze bewerking is ons inziens haast geen kleinkunst meer, maar leunt meer aan bij pop. Dit maakt het uiteraard niet minder interessant! De eerste keer dat we dit hoorden, maakten we een spontane vergelijking met onze noorderburen bv met een Veldhuis en Kemper of een Maaike Ouboter. Dat is toch om best trots op te zijn…

Als laatste willen we nog even verwijzen naar de bijhorende clip. Ook dit is op een professionele manier opgenomen en bewerkt. Sommige scenes zijn misschien net iets te melig, maar het doet totaal geen afbreuk aan dit nummer. En smaken verschillen uiteraard.

Alleszins kunnen wij zeker positief antwoorden op de vraag of dit nummer radiowaardig is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More