Home Singles MIREK COUTIGNY – We Want To Be Remembered (Consouling Sounds/Icarus Records)

MIREK COUTIGNY – We Want To Be Remembered (Consouling Sounds/Icarus Records)

by Bart Verlent

Door de jaren heen creëerde pianist en producer Mirek Coutigny zijn eigen sound met elektronische en akoestische instrumenten. Hij improviseerde op composities die hij de afgelopen tien jaar schreef en herwerkte deze voor piano, strijkers, percussie en synths. In 2018 bracht hij de debuutep Revisions #1 uit waarop twee jaar later de tweede ep The Further We Ventured volgde die in de lijn ligt van het werk van Jóhann Jóhannsson en Ólafur Arnalds.

© Mirek Coutigny

In februari 2023 verschijnt Mireks debuutalbum Through Empty Landscapes and New Beginnings. Op deze plaat schetst hij een post apocalyptische wereld waarin mensen opnieuw bouwen aan een toekomst. We Want To Be Remembered is het eerste voorsmaakje van het album en belicht eerder de hoopvolle kant van dit verhaal. Coutigny schreef de compositie midden in de corona-crisis. Hij voelde de drang om muziek te creëren, zonder een idee te hebben wat hij er mee zou kunnen doen. De routine van het schrijven voelde als een veilige wereld om in te ontsnappen.

Het is een prachtige, warme compositie die gedragen wordt door de piano en strijkers en ondersteund door de bas en drums. Aanvankelijk zat op deze track veel elektronica, maar hoe meer het album vorm kreeg, hoe meer het duidelijk werd dat de pure versie een akoestisch rustpunt in de plaat kon worden. Het is dan ook de perfecte song om weg op te dromen door de warme, sfeervolle arrangementen.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More