Home Singles CROOKED STEPS – Casse-Toi (Fons Records)

CROOKED STEPS – Casse-Toi (Fons Records)

by Bert Geurts

We schrijven januari 2020, wanneer het Gentse garagetrio Crooked Steps mede onder impuls van jurylid Jan Paternoster onverwacht de Nieuwe Lichting wint. Hoewel de singles Sugar en Daiquiri het goed deden en ze klaar waren voor een stomende festivalzomer, werden ook zij gefnuikt door de verplichte quarantaine. Ze gebruikten de tijd om nieuwe muziek te schrijven en met producer Thomas Valkiers hun debuutalbum Sambuca Dreams vorm te geven.

© Crooked Steps

Casse-Toi is de eerste single van de plaat en naar hun eigen zeggen willen ze met het nodige sarcasme verwijzen naar mensen die beloven dat er shortcuts zijn in het leven, en de arme zielen die er voor vallen.

De song vangt aan met een nostalgisch western fluitdeuntje maar de surfende gitaarintro neemt ons meteen mee op een Dick Dale-trip. Heerlijk rechtdoor scheuren ze verder en maken ze komaf met de verwachtingen van het fils-à-papa-establishment.

Terwijl de scheurende Pulp Fiction-sound ons doet denken aan palmbomen en bermudabroeken, zien we hen in de bijhorende videoclip op een simpele en grappige manier in de huiskamer van ‘jan-men-kloten’ van jetje geven.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More