Home Singles MIRA – Niet Op Punten (Kathoorn Plaatjes)

MIRA – Niet Op Punten (Kathoorn Plaatjes)

by Nel Mertens

Niet Op Punten is de eerste single die we te horen kregen uit het vijfde album van Mira Heilig Hart, dat begin 2021 verschijnt. Haar vorige nummer Afslag dateert van 2017. Bijna 15 jaar na haar debuutalbum In De Daluren, is Mira nog steeds een songschrijver die haar werk laat rijpen vooraleer ze het op de buitenwereld loslaat. Ze laat zich graag inspireren door muzikale nevenprojecten, om ademruimte te geven aan haar eigen muziek en teksten.

Niet Op Punten werd snel opgepikt, want heb je ondertussen misschien al op de radio gehoord. Mira werkte de eigenzinnige Nederlandstalige popsong af in januari, net voor alles zowat stilviel. Ze laat nu ook een videoclip bij de track los.

“Ik had wat gas teruggenomen, omdat er een ware burn-out om de hoek loerde. En toch had ik nog steeds het gevoel een miljard dingen tegelijk te moeten doen, en dat ook allemaal onberispelijk te moeten doen. Ik vroeg me af van wie dat eigenlijk moest. Ik keek om me heen en zag allemaal mensen die een miljard dingen tegelijk deden. Zo onberispelijk mogelijk. Zonder te weten van wie dat eigenlijk moest. Daarover gaat Niet Op Punten. Over vastzitten in bewegen”, legt Mira uit.

“Borst vooruit, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. We gaan ervoor, voor de eerste plaats op het schavot.” Moe…

Voor Niet Op Punten en het aankomende album werkte Mira Bertels (zang, tekst, muziek) samen met producer Nicolas Rombouts (bas, synths, productie, opname, mix), die ook productiewerk deed voor Dez Mona, Guido Belcanto, Stef Kamil Carlens en Ansatz Der Maschine. Samen met Nicolas, haar vaste muzikanten en backingvocalisten, Anneleen Boehme op contrabas (LABTrio) en Juno Kerstens op cello (The Bonnie Blues), levert Mira opnieuw een knap nummer af.

Het warme gepluk op de contrabas, de vintage elektrische piano, het diepe strijken op de cellosnaren, voorzien deze wondermooie song van een donkere warmte. Vol zelfzekere levenswijsheid klinkt ieder woord dat Mira zingt, maar met een feeërieke fragiliteit rond een thema dat ons allemaal in deze maatschappij erg kwetsbaar maakt.  

Wanneer zullen we genoeg tijd hebben om te leven in het nu? Nu! Nu luisteren naar Niet Op Punten… want “We gaan het maken!”, zegt Mira.

Facebook / Instagram / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More