Home Singles MINOS – Galactik Derrick (Red Maze Records)

MINOS – Galactik Derrick (Red Maze Records)

by Nel Mertens

We weten het. We zijn niet de enige geweldig gekke mensen. Want wij waren meteen verknocht aan het debuutalbum van het verhalend muzikaal project van de Zwitser die in Brussel woont en zich schuil houdt achter de naam Minos. Net voor dié geweldig gekke mensen maakt hij zijn muziek, laat hij weten.

Met het zelfgetitelde debuutalbum (2020), liet Minos twaalf instrumentale, elektronisch gefundeerde soundtracks met postpunk-, synthwave- en krautrockinvloeden walmen. Met steden uit de jaren 70 en 80 en hun brutalistische architectuur als inspiratie en de elektroakoestische harp als fijne bijzonderheid.

Eén track daarvan wordt nu onder de aandacht gebracht met een videoclip. Over Galactik Derrick schreven we dat het binnenkwam met een vette knipoog naar Duitse detectivereeksen als Derrick. De videoclip bevestigt de knipoog. Een besnorde man, lederen handschoentjes, een koffer met geld, een inbraak, dievenauto’s, AGFA-recorders, een neerstortende wagen en jawel… aan het einde een spuitje. Het plaatje klopt bij het nummer, dat een hoog eighties soundtrackgehalte heeft. Een orkestraal uitgewerkte tune in een geheimzinnige, spannende sfeer!

Het album van Minos kan je digitaal beluisteren en is in beperkte oplage op vinyl beschikbaar.

(Her)lees hier onze review bij het debuutalbum van Minos.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More