Home Belgisch MILO MESKENS – Contrast (Universal).

MILO MESKENS – Contrast (Universal).

by Luminous Dash

Het was gisteren een week geleden dat de release plaatsvond van Contrast. Het nieuwe album van Milo Meskens dat in totaal 10 nummers telt, waaronder het bekende New Beginning en Twenty One.

Over het algemeen is de rode draad in alle liedjes zijn gevoelens met herkenbare teksten maar ook de typische sound van Meskens: die mooie warme stem en zijn beste vriend, de gitaar.

De eerste twee liedjes op het album geven direct dat gevoel van de zomer mee. Het geeft je een boost aan energie, direct de goesting om dingen aan te pakken en de handen uit de mouwen te steken.

Let You Go is ietwat anders, het is rustig en heeft een romantische touch. Als we luisteren naar de tekst kan je denken dat het over een gebroken liefde gaat. Misschien het triestigste liedje van het album, volgens ons. Want vanaf Memory Card is het weer een en al energie.

De track die het meeste bleef hangen en die eruit sprong omdat die toch wel wat anders is, is Calibrations. Daar kwam er echt een gevoel naar boven alsof je in een bubbel onder water zit, het is iets meer elektronisch aangelegd.

Uiteraard wordt het album afgesloten door het romantische nummer Here With Me. Zijn eerst hit die de perfecte combinatie van romantiek en hoop is, een heel mooie afsluiter dus. ‘The album ends with the song where it all started.’

Het album heeft een goede variatie van liedjes. In de jonge jaren van Milo Meskens maakte hij muziek van pop tot rock en van blues naar hiphop en terug. Hij vertelde dat hij die invloeden wou laten terugkomen in zijn muziek: “Mijn manier van muziek maken is heel pop, maar toch zit er altijd een randje aan.” Het album is niet zomaar een album. Voor Meskens is het vooral een manier om het eerste hoofdstuk af te sluiten en een begin voor het volgende.

Komende concerten:

25 april  SOLD OUT – Milo Meskens | Ancienne Belgique
16 mei Milo Meskens + Esther & Fatou – Het Depot

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More