Home ReviewsAlbum Reviews SKISKA SKOOPER – Universal Space Shifter (Eigen Beheer).

SKISKA SKOOPER – Universal Space Shifter (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Als je regelmatig je tijd op onze pagina’s doorbrengt zou het ons ten sterkste verbazen mocht je nog niet eerder op de naam Skiska Skooper zijn gebotst. Chouchous van het eerste uur, en dat doen we niet voor de knappe kopjes van de drie, wel omdat het een band is die ons vanaf het begin verstomd deed staan met hun ondoordringbare wall of noise.

In februari werd in De Kleine Kunst tijdens Luminous Fest III de single Pink Harlot gratis uitgedeeld (je leest dit goed) en nu is er Universal Space Shifter, de lp zeg maar.

Gratis singles uitdelen en nu geen geld meer. Een digitale release dan maar. Ofwel hebben ze ballen ofwel zijn ze prettig gestoord (wellicht alle twee), maar wie op zijn debuutlp een song plaatst van meer dan veertig minuten (Introvert Party) pleegt hiermee commerciële zelfmoord. Op de radio zullen ze er toch niet mee geraken (of toch niet op de zenders waar uw tantes of nonkels naar luisteren) en een weide zullen ze ook niet plat spelen, maar ze hebben in de korte tijd dat ze samen zijn al menig alternatief muziekliefhebber een wow doen zeggen. Ook niet mis.

In het begin vergeleken met Kapitan Korsakov en Raketkanon (je moet ergens mee beginnen), maar na deze release wel degelijk een band met een eigen smoel. Noise doorspekt met sci-fi achtige geluidjes, of wat er gebeurt als je tegelijkertijd een plaat van Suicide, Fugazi en Blackhouse zou opleggen. Teringherrie voor de ene, genialiteit voor degene met goede oren.

Van zingen is er weinig sprake, van het begrijpen van een tekst nog minder. Mathias gebruikt non stop stemvervormers die de songs een morbide kant geven. Een mindfuck met een orgasme waar je later nog van spreekt. Het is iets anders dan de rest, maar laat dat nu een voordeel zijn. Skiska Skooper, ze weten wat ze doen en nog meer wat ze willen…

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More