Home ReviewsAlbum Reviews DEAR HEARTS – Old Shirts (Eigen Beheer)

DEAR HEARTS – Old Shirts (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Dear Hearts is een Belgische punkrockgroep uit Deinze die al samen muziek maakt sinds 2009. Elf jaar na de oprichting, brengen ze hun nieuwe ep Old Shirts uit. Ze openen met het nummer Dear Hearts. Zonder veel gedoe begint de gitaar meteen te scheuren, even valt hij stil tijdens de strofe om daarna weer sterker terug te komen en het nummer met een knal te eindigen. De toon is meteen gezet en stiekem hebben we onze persoonlijke favoriet van deze ep al gevonden.

Lost Boy heeft een iets meer poppunkgevoel. De “Never get to me, never break me” die ze steeds herhalen in het refrein zorgt voor een opgewekt gevoel en je kan het je zo al voorstellen hoe het publiek zal meezingen/springen bij een optreden.

Ook bij de titeltrack Old Shirts wijken ze niet af van hun succesformule: luide, eenvoudige en catchy punkmuziek maken. Toch blijven we deze keer een beetje op onze honger zitten. Dat komt waarschijnlijk omdat de hook net dat beetje zwakker is ten opzichte van de andere nummers die we al hebben gehoord waardoor de euforie die we voelden bij de andere nummers een beetje uitblijft.

De laatste track heet Hybrid Moments en duurt amper 1 minuut en 38 seconden, maar dat stoort zeker niet. Het is een punknummer dat voort davert als een sneltrein, de strofes en refreinen volgen elkaar snel op tot een nog snellere climax.

Is Dear Hearts de grote revelatie in het punkgenre? Zeker niet, maar hun muziek mag er zeker wezen. Als je een fan bent van oerdegelijke punk, dan is Dear Hearts zeker een band om eens te beluisteren en om eens een show van te proberen meepikken.

Ruben De Maere

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More