Home Singles MILDREDA – Friendly Fire (Dependent Records)

MILDREDA – Friendly Fire (Dependent Records)

by Nel Mertens

Niet ieder vuur is even vriendelijk. Zoals alle krachten van de natuur, hebben vlammen kracht, maar even goed een destructieve zijde. Het vuur van de electro-industrialact van Jan Dewulf, Mildreda, is vriendelijk. Hoewel het geluid ervan niet knisperend is…

Met Friendly Fire brengt Mildreda de eerste single van het nieuw  aankomende album Blue-Devilled uit. Na enkele welgesmaakte cassettes in eigen beheer in een erg jonge Mildreda-periode, het digitaal verschenen album Coward Philosophy (2016)en het donkerschitterende debuutalbum I Was Never There (2021), krijgen we binnenkort dus een nieuwe lading donker dansbare, harde electro!

Dewulf is een Sartre-liefhebber, dus die ‘blue devil’ zullen we niet alleen weerspiegeld zien in de sound, maar vooral in de ogen van de andere mensen (“Hell is other people” – Sartre), want er is niets zo moeilijk dan relaties en interacties.
Mildreda is terug om te bewijzen dat zelfs in een filosofische hel de duivel nog steeds de beste liedjes schrijft! En dat bevestigt deze eerste track al meteen.

Friendly Fire is gevuld met fluisterende mystiek, met opflakkerende toetsen, beats die door de drummer meedogenloos in een strak ritme gedwongen worden, wat een duister dansbare track oplevert.

“You woke up with a devil inside
A little demon you tried to hide
Like the dark side of the moon
You have a part in the shadows too
You’re on a mission of self-destruction
Aiming your fire at me
Now there’s a big black hole
Where your soul used to be
You’ve got a devil inside”

Blue-Devilled verschijnt op 1 december digitaal en op dubbelcd bij het Duitse label Dependent Records en kan je reeds voorbestellen. Opnieuw voorzien door een knap stukje cover artwork door Phøniques Arts, terwijl de prachtige foto’s in het boekje opnieuw het werk is van Zsolt T. Szajbely. Niet zomaar een cd-boekje weliswaar, maar een ‘artbook’ van maar liefst 60 pagina’s.

Facebook / Bandcamp Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More